Instruktioner för N0llan

N0lleperioden

Som N0llan kanske redan vet, kallas de två första veckorna på Linköpings universitet för "N0lleperioden" (N0lle-P).

Tanken är att N0llan ska känna sig välkommen och få en introduktion i det akademiska livet, och även det studiesociala. N0llan får dessutom lära känna andra N0llan.

Ett förekommande dilemma är att N0llningen ses som något förödmjukande, så är inte fallet på LiU. Nollningen på LiU är trevlig och tydligt avstånd tas från tvång och pennalism i aktiviteterna.

Aktiviteterna är varierade för att alla ska känna att de har något att se fram emot. Bland annat består N0lle-P av mysiga middagar, cykeläventyr, fadderhäng, roliga sittningar.


Enligt undersökningar är 85% av studenterna nöjda eller mycket nöjda med sin nollning, därutöver finns även en mottagningspolicy som följs av oss som samordnar N0lle-P. Det finns även alkoholfria drycker och nyktra faddrar vid alla tillfällen. N0llan rekommenderas förvisso att vara med på hela N0lle-p då mycket som kommer finnas under studierna introduceras till N0llan, och många band knyts under N0lle-P.

N0lle-P är präglad av olika aktiviteter som sittningar och event. SM ser till att N0llan har kul och får tillfällen att lära känna sina medkamrater.

Så se till att vila upp dig ordentligt i sommar, för den 18 augusti börjar N0llan skolan igen, och med det, N0lle-P.

Checklistan

N0llans checklista

För att N0llan ska kunna kännas igen av faddrar och lättare lära känna medn0llan, och uppleva N0lle-P på bästa möjliga sätt ska N0llan ordna:

  1. Tillverka en N0lleskylt.
  2. Cykel med ett bra lås, för att N0llan ska kunna navigera sig runt under aktiviteterna och susa fram i den gemytliga cykelstaden Linköping.
  3. Kläder för väderslag som regn. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, N0llan.
  4. Finkläder som kostym eller klänning för finsittningar som N0llan vill gå på.
  1. Instrument, ifall N0llan kan spela på det.
  2. Vattenflaska som används på valfritt sätt för att undvika uttorkning.
  3. Pengar, då det för N0llan innan CSN (se guiden för att få CSN, N0llan) ofta behövs.
  4. Många fler matlådor än vad N0llan tror behövs i kylen. N0llan vill såklart inte missa aktiviteter på grund av hunger. För N0llans bekvämlighet serveras dock vid vissa event mat, om N0llan köpt det mycket förmånliga N0llepaketet.
  5. N0llepaketet. Tillfällen ges (se N0lleschemat) att köpa det förmånliga paket som ger tillgång till många sittningar och event N0llan inte vill missa, till ett kraftigt subventionerat pris. Once in a lifetime, N0llan.